Motor Laboratuvarı: Uçak teknolojisi programına ait olan motor laboratuvarında; gaz türbinli jet motoru eğitim seti, F-4, T-37 ve F-5 motoru eğitim seti, çeşitli motor malzemeleri ve uçak pervanesi bulunmaktadır. Gaz Türbinli Motorlar (bahar),  termodinamik (güz ve bahar) ve hava aracı malzeme bilgisi (güz) derslerinde kullanılmaktadır. Motor sistemlerine ait örnekler ile motor üzerinde bulunan ve birçok temel konuyu içeren sistemler (ısı, malzeme, hidrolik, donanım vb.) laboratuvarda uygulamalı olarak anlatılmaktadır.

 

Akışkanlar Laboratuvarı: Uçak teknolojisi programına ait olan akışkanlar laboratuvarında; Akışkanlar mekaniği eğitim seti, aerodinamik eğitim seti ve akım çizgileri eğitim seti bulunmaktadır. Akışkanlar Mekaniği (bahar) ve Temel Aerodinamik (bahar) derslerinde kullanılmaktadır. Akışkanlar ile ilgili olarak temel prensipler eğitim setleri üzerinde uygulamalı olarak öğretilmektedir.

 

Isı Laboratuvarı: Uçak teknolojisi programına ait olan Isı laboratuvarında; Temel soğutma eğitim seti, Gaz hal değişimi eğitim seti, Basınç ölçüm metotları eğitim seti ve Sıcaklık ölçüm metotları eğitim seti bulunmaktadır. Termodinamik (güz ve bahar) dersinde kullanılmaktadır. Termodinamik ile ilgili olarak temel prensipler eğitim setleri üzerinde uygulamalı olarak öğretilmektedir.

Malzeme Laboratuvarı: Uçak teknolojisi programına ait olan malzeme laboratuvarında; çekme testi deney cihazı, yorulma testi deney cihazı, çentik darbe testi deney cihazı, rockwell sertlik testi deney cihazı ve muhtelif malzeme örnekleri bulunmaktadır. Hava aracı malzeme bilgisi (güz) dersinde kullanılmaktadır. Malzemelerin mekanik özellikleri ile ilgili olarak çekme, basma, eğilme, kesme, yorulma, çentik darbe ve sertlik testleri yapılarak uygulamalı olarak malzeme özellikleri anlatımında kullanılacaktır.

 

Hidrolik-Pnomatik Laboratuvarı: Uçak teknolojisi programına ait olan hidrolik-pnömatik laboratuvarında; hidrolik-pnömatik eğitim seti ve elektrohidrolik ve elektropnömatik eğitim seti bulunmaktadır. Hidrolik ve pnömatik devreler (güz), hava aracı yapıları ve sistemleri-I (güz) ve hava aracı yapıları ve sistemleri-II (bahar) derslerinde kullanılmaktadır. Uçak üzerinde kullanılan pnömatik sistemlerin çalışma prensipleri uygulamalı olarak yapılmaktadır. Bütün parçalar eğitim seti üzerinde söküp takılarak istenilen örneklemenin yapılması sağlanmaktadır.

 

Bakım Uygulamaları Laboratuvarı: Uçak teknolojisi programına ait olan bakım uygulamaları atölyesinde; Ölçüm aletleri (yükseklik ölçme mihengiri, komparatör, kumpas, mikrometre, gönye vb.), tekerlekli atölye dolabı, takım dolabı, servis masası, servis arabası, iş sağlığı ve güvenliği malzemeleri, takım ve avandanlıklar bulunmaktadır. Laboratuvar 24 öğrenci kapasitesine sahiptir. Mekanik bakım uygulamaları (bahar), aviyonik bakım uygulamaları (bahar) derslerinde ve proje uygulamalarında kullanılmaktadır. Atölye uygulamaları ile takım avandanlıklar, atölye malzemeleri ve emniyet tedbirleri uygulanmaktadır. Projeler içinde gerekli ortam oluşturulmaktadır. Atölye çalışma ortamı oluşturularak el becerisinin arttırılması sağlanmaktadır.