English |    Türkçe |
  • Hakkımızda

Hava Kuvvetlerimizi “Çağı ile Yarışır bir Hava ve Uzay Gücü” olarak geleceğe taşıyacak olan ve “Yarınların hava astsubaylarını yetiştirme” gibi onurlu bir sorumluluğu bulunan Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu örün sayfasına hoş geldiniz.

Büyük bir heyecanla icra ettiğimiz eğitim ve öğretim faaliyetlerimizin temel dayanağı; ilgili yasal mevzuat, eğitime ilişkin emir ve direktifler ile Türk Hava Kuvvetlerimizin vizyonudur.

Okulumuz bünyesinde verilmekte olan akademik eğitim çerçevesinde; 2012 yılından itibaren uygulamaya koyduğumuz 10 programda, ulusal ve uluslararası eşdeğerlikte ön lisans eğitimi vermekteyiz. Böylece, mesleğinin zorluklarını bilgi gücü ile göğüsleyebilecek, mezuniyet sonrası astsubay ihtisas temel eğitimlerini daha iyi kavrayacak altyapıda ve lisan bilgisiyle donanmış astsubayların yetiştirilmesini sağlamaktayız. Akademik eğitimler kadar önem verdiğimiz askeri eğitimlerle; başta Atatürkçü düşünce sistemi olmak üzere, asker kişilerde bulunması gereken niteliklerin kazandırılmasını ve liderlik özelliklerinin geliştirilmesini, pratiğe dayalı uygulamalarla sağlamaktayız. Ayrıca duyuşsal alandaki eğitimlerle; öğrencilerimizi evrensel, ulusal ve kurumsal değerlerle bütünleşerek, “İyi insan, iyi vatandaş ve iyi havacı” olmaları yönünde, kurumu, sınıfı ve ihtisasıyla gurur duyan, aidiyet ve vazife anlayışı yüksek birer asker olarak yetiştirmek önceliğimizdir. Bunun yanı sıra; öğrencilerimizin askerlik mesleğinin gerektirdiği fiziki yeterliliğe kavuşturulması ile aidiyet duygusu ve takım ruhunun arttırılması da öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

Yüce Türk milletinin sağlamış olduğu geniş olanakları kullanarak yürüttüğümüz eğitim ve öğretim faaliyetleri neticesinde öğrencilerimizden beklentimiz; Türk Hava Kuvvetlerinin temel değerlerini benimseyerek yaşamlarını şekillendirmeleri; bilgi ve beceri seviyelerini en üst düzeye ulaştırma gayreti içinde olmaları ve Atatürkçü düşünce sistemini kendilerine ilke edinmeleridir

Hava Astsubay MYO eğitimini takiben, mezuniyet sonrası öğrencilerimiz dünyanın en etkin ve saygın Hava Kuvvetlerinden birinin saflarında çok önemli görevler icra edeceğinin bilinci ve sorumluluğu içinde ihtisas eğitimi almakta ve takiben güzel yurdumuzun dört bir köşesine dağılmış birliklerimizde görev yapmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı saflarına katılmaktadır.

Sayfa Başına Dön