Askeri ve Genel Kültür Gezileri
Öğrencilerin derslerde almış oldukları eğitimlerin pekiştirilmesi, mesleki ve tarih bilincinin geliştirilmesi, bununla birlikte ülkemiz ve bölgemizde yüksek değerde stratejik ve ekonomik öneme sahip kurum ve kuruluşların, askeri ve sivil tesislerin gezilerek öğrencilerin askeri ve genel kültürlerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.
Bu gezilerin içerisinde önemli bir yeri tüm öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşının yapıldığı Afyon Dumlupınar gezileri ile Çanakkale gezileri oluşturmaktadır. Alanında uzman rehber personel nezaretinde iki gün süre ile icra edilen gezilerde öğrenciler tarihi, yerinde, duyarak, görerek, dokunarak ve hissederek öğrenme imkanı elde etmektedir.
Bu anlamda diğer bir faaliyette her yıl düzenlenen 57. Alay yürüyüşü ile Sarıkmış Şehitlerini Anma yürüyüşlerine belirlenen sayıda öğrenci ile iştirak edilmesidir.
Diğer bir önemli gezi de Kıbrıs Gezisidir. Anavatanın ayrılmaz bir parçası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine düzenlenen gezi süresince öğrenciler, başta Kıbrıs Barış Harekatı olmak üzere Adanın tarihi ve turistik yerleri hakkında geniş çaplı bilgi edinme, barış harekatının canlı tanıklarından yaşanan harekat öncesince Rumlar tarafından Türk Halkına yaşatılan vahşet ve harekat süresince Türk Ordusunun kahramanlıkları ve insanca davranışlarına dair hatıraları dinleme imkanı elde ederler.
Sosyal ve Kültürel Faaliyetler
Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulunda yürütülen akademik askeri eğitimler sosyal kol faaliyetleri sonrasında öğrenciler tarafından kazanılan farklı alanlardaki bilgi ve beceriler, yıl sonunda icra edilen bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinliklerle sergilenir. Bunlar arasında en önemlileri;
- 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Etkinlikleri,
- 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri,
- Bilim Kültür Haftası Etkinlikleri,
- Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri,
- İstiklal Marşı’nın Kabul Edilme Günü ve Mehmet Akif’i Anma Günü Etkinlikleri,
- Yeniyıl Kutlamalarıdır.
Sosyal Kol Faaliyetleri
Öğrencilerin gün içerisinde devam eden yoğun akademik eğitimlerden sonra zihnen ve bedenen dinlenmelerini sağlamak, bir hobi edinmelerini sağlayarak mezuniyeti takiben olası kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, resim, fotoğrafçılık, gitar, bağlama, orkestra, ney, ney yapımı, model ve maket uçak yapımı, bahçecilik, akvaryum, Türk Sanat Müziği, tiyatro, halk oyunları, çağ dergisi ve boru trampet branşlarında öğrencilerin kendi tercihleri doğrultusunda eğitim ve sosyal faaliyetler icra edilmektedir.